Els Codis QR a les aules

Com ja sabem, el Codi QR és un tipus de codi de barres bidimensional, dins el qual hi trobem la informació codificada, cosa que permet emmagatzemar gran quantitat d’informació alfanumèrica. Es tracta d’un sistema que ens permet emmagatzemar informació diversa (pàgines web, missatges, imatges, vídeos, etc.), la qual es pot llegir amb qualsevol dispositiu intel·ligent que disposi de càmera i d’un lector de Codis QR, el qual és gratuït i molt senzill d’utilitzar.

Els codis QR són fàcilment identificables per la seva forma quadrada i pels tres quadres ubicats a les cantonades superiors i inferior esquerra. Cal dir que la resta de característiques, com els colors o el dibuix de l’interior, es poden personalitzar.

Trobem diverses pàgines que ens permeten crear Codis QR, les quals no presenten cap tipus de dificultat a l’hora d’utilitzar-les. Tant sols cal escriure l’enllaç i la página ens crea la matriu, permetent-nos personalitzar-la al nostre gust. Per exemple, un generador de Codis QR que conec és l’Unitag.

Fer ús d’aquest sistema com a recurs a les aules és molt  interessant, ja que ens permet despertar l’atenció, la motivació i l’actitud positiva dels alumnes. Així doncs, si l’utilitzem adequadament, podem ser capaços de transformar una activitat avorrida i feixuga pels infants en una activitat divertida i emocionant.

Tal i com ens diu Karen Mensing al vídeo “La màgia de les códigos QR en el aula”, es tracta d’un instrument que podem utilitzar en qualsevol àrea i per treballar qualsevol tipus de matèria. Per tant, hem de tenir en compte que podem ensenyar el mateix amb Codis QR que sense ells, tot i que fent-ne ús podem modificar l’actitud i la predisposició dels més petits.

És important destacar el cas de l’escola “Els Cossetans”, la qual treballa amb Codis QR i ha guanyat el primer premi al “Mobile Learning Awards 2016” de Barcelona. Aquest primer premi es troba a la categoria “Escoles Innovadores en l’Aplicació de les Tecnologies Digitals” i el van adquirir a través de la presentació del projecte “La biblioteca digital i la ràdio escolar”.

codis qr nens.jpg

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s