Storybird

Vull dedicar aquesta entrada a parlar sobre una aplicació anomenada Storybird que ens permet crear llibres i contes digitals. Cal dir que és molt fàcil d’utilitzar i et permet afegir imatges amb lletra, per tant, considero que és molt visual pels infants.

La meva proposta és utilitzar aquesta aplicació amb els infants a l’aula per a afavorir el desenvolupament de la seva imaginació i creativitat mentre fomentem l’ús de les TIC. Tot i així, també podem utilitzar-lo les mestres com a recurs per a explicar contes creats per nosaltres mateixes i de manera més visual que els contes tradicionals projectant-los en gran a l’aula.

A tall d’exemple, vull presentar un conte que he dut a terme amb l’ajuda d’una companya, perquè pugueu veure el resultat que se n’extreu.

El nostre conte s’anomena Regala’m les estrelles (adjuntat damunt la foto) i el fariem servir a l’aula amb infants de 6 anys com a mínim, ja que està escrit en lletra lligada i s’utilitza vocabulari complicat de comprendre per a infants menors d’aquesta edat. Les funcions didàctiques del conte són transmetre diferents valors com l’amistat, la persistència i la il·lusió. Aquests tres valors s’hi veuen molt reflectits al llarg de la història, ja que en Pere no perd la il·lusió per atrapar les estrelles i la seva amiga Laia fa tot el possible per ajudar-lo a agafar-les.

storybird

Així doncs, us animo a utilitzar aquesta aplicació tant útil i senzilla a l’aula. Ja veureu com gaudeixen els més petits!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s