Els contes clàssics i l’educació infantil

Aquesta entrada la dedico a parlar sobre l’article Els contes clàssics i l’educació infantil de la formadora especialitzada en contes i educació emocional Eva Martínez Pardo. He volgut compartir-lo amb tots vosaltres, ja que trobo que és útil i dóna consells interessants alhora d’escollir un conte o un altre per a tractar temes emocionals amb els més petits.

En aquest defensa els contes clàssics, i en parla no només com a recurs essencial per a potenciar la imaginació, la creativitat i la fantasia dels infants, sinó com a quelcom que afavoreix el desenvolupament psicològic de la primera infància.

Segons l’autora, els contes clàssics són més eficaços a l’hora de tractar les emocions que la literatura creada expressament per treballar les emocions. I això és degut a que aquests els impliquen emocionalment i tracten amb naturalitat qüestions emocionals difícils (por a l’abandó, gelosia entre germans, mort de la mare, etc). Per tant, plantegen les pors més profundes dels infants i els ajuden a gestionar les emocions que hi apareixen, sense que ningú els digui quina és l’emoció adequada que han de sentir.

Espero que us agradi tant com a mi i que us sigui de gran utilitat.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s