Els contes del Tom i la Laia

Els contes del Tom i la Laia és una aplicació educativa que podem trobar al portal web edu365.com, la qual està pensada per a alumnes d’educació infantil i cicle inicial. Consta de 8 contes interactius amb activitats de comprensió que es despleguen en format Jclic i poden treballar-se en català i en anglès.

El primer que trobem a l’obrir l’aplicació, és la portada del conte. Per començar, tenim dues opcions: fer clic a la part superior per a veure els contes o a la part inferior per a conèixer els qui seran els narradors de les diferents històries.

Llavors, un cop esculls un conte d’entre els 8 existents, tens la opció d’iniciar la lectura del conte i jugar interaccionant amb els personatges, o bé, la d’iniciar directament les activitats de comprensió lectora.

Pel que fa a la interfície de l’aplicació, cal dir que els colors i la lletra utilitzats són molt adequats pel públic al que va dirigit.  A més, t’assenyala clarament el que has de fer, els texts són breus i van acompanyats de so i pots accedir a les activitats sense haver de passar pel conte.

Pel que fa a la interactivitat, podem dir que és selectiva, ja que l’infant ha de realitzar contínuament accions amb el ratolí. Així doncs, cal dir que la interactivitat entre l’usuari i l’aplicació és molt elevada, ja que l’infant s’encarrega de clicar per avançar, escoltar el text o realitzar les activitats i veu ràpidament el resultat de les seves accions. A més, el nivell d’aquesta és senzill i adequat per l’edat a la que va destinada, cosa que motiva als infants a seguir-hi jugant.

Si analitzem aquesta aplicació segons el model SAMR, es tractaria d’una activitat de millora, concretament d’augment, ja que la tecnologia substitueix directament els llibres i els ha millorat funcionalment, proporcionant una sèrie d’activitats de comprensió lectora.

Desitjo que us hagi agradat i us serveixi d’ajuda.

Deixa un comentari